Fruittuin Verbeek vaste trouwlocatie

OLDEBROEK – Coelenhage in Wezep en Fruittuin Verbeek in Oldebroek zijn door de gemeente Oldebroek aangewezen als vaste trouwlocaties. Bruidsparen konden tot nu toe alleen kiezen tussen het gemeentehuis en boerderijmuseum. Het CDA vroeg eerder dit jaar al aandacht voor de mogelijkheid om op andere locaties te kunnen trouwen. Ook moet het mogelijk worden om, onder bepaalde voorwaarden, te trouwen op een locatie naar keuze.

‘Er is een duidelijke tendens naar een meer persoonlijke invulling van de huwelijksdag. Daar hoort een passende locatie bij. Door naast uitbreiding van de vaste trouwlocaties de mogelijkheid te bieden incidenteel toestemming te geven voor een gewenste trouwlocatie, wordt de keuze­mogelijkheid voor de aanstaande bruidsparen vergroot. Dit kan tot positief gevolg hebben dat meer bruidsparen voor de gemeente Oldebroek kiezen als huwelijksgemeente,’aldus het college van B & W.

Er zijn eveneens gesprekken gevoerd met een bestuurslid van geloofsgemeenschap Luctor et Emergo over het beschikbaar stellen van het voormalige kerkje aan de Mheneweg Noord als vaste trouwlocatie. Dit heeft niet tot overeenstemming geleid omdat het bestuur zelf de beslissing wilde nemen welke bruidsparen daar zouden mogen trouwen.

Verder zijn er gesprekken geweest met de eigenaar van landgoed Morren over het inrichten van een ruimte op het landgoed als trouwlocatie. Betrokkene geeft echter de voorkeur aan inrichting van het pand als Bed and breakfast, en heeft hiervoor een aanvraag bij de gemeente ingediend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *